Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Etwinning-newsletter-el, eTwinning Newsletter - Δεκέμβριος 2015

Δεκέμβριος 2015

Ο διαγωνισμός για τα Βραβεία eTwinning 2016 ανοίγει για υποβολή αιτήσεων

Ανοίγουν πλέον οι αιτήσεις για τα βραβεία eTwinning! Συμμετείχατε σε κάποιο eTwinning έργο κατά το τελευταίο σχολικό έτος; Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning! Μπορείτε να υποβάλετε τη συμμετοχή σας κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που θα είναι διαθέσιμος στο eTwinning Live. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 12η Δεκεμβρίου 2015.
Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό, τα έργα πρέπει να έχουν λάβει την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας σε οποιοδήποτε έτος κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου και πρέπει να ήταν ενεργά κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε δείτε τη Διαδικτυακή Πύλη του eTwinning. Καλές διακοπές!

Εκθεση του eTwinning«Το eTwinning 10 χρονια μετα: Αντικτυπος στην πρακτικη των εκπαιδευτικων, τις δεξιοτητες τους, καθως και τις ευκαιριες επαγγελματικης αναπτυξης»

Το eTwinning, η κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη που δίδαξε σε σχεδόν δύο εκατομμύρια μαθητές πώς να συνεργάζονται, εγκαινίασε την επετειακή έκθεσή του με τίτλο «eTwinning 10 χρόνια μετά: Αντίκτυπος στην πρακτική των εκπαιδευτικών, τις δεξιότητές τους, καθώς και τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης», στις Βρυξέλλες, στις 22 Οκτωβρίου 2015. Βρείτε την έκθεση στα αγγλικά διαδικτυακά τώρα. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες γλώσσες μέχρι το τέλος του έτους.

Τί συμβαίνει στα σχολεία;

Έργο του μήνα
Μάθετε περισσότερα για τα έργα:
item1
Θα ανταλλάξουμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες με μαθητές ηλικίας 11 έως 14 ετών. Θα γράψουμε για τα έθιμα και τις επιθυμίες μας και θα τα εκθέσουμε στην γωνιά των Αγγλικών της τάξης μας.

Ετικέτα Ποιότητας του Μήνα
Τι είναι Ετικέτα Ποιότητας;
item1
To Youth ECHOES σημαίνει Ευρώπη, σταδιοδρομία, ελπίδες και φόβους, ευκαιρίες, ενθουσιασμός για Αλληλεγγύη. Εξετάζουμε τη σημερινή νεολαία, τις αξίες, τα ιδανικά, τις ελπίδες και τους φόβους τόσο ως ξεχωριστά άτομα όσο και ως μια γενιά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τεθεί σε μαθητές με ειδικές ανάγκες. Θέλουμε να κατανοήσουμε πώς βλέπουν τους εαυτούς τους, τη δέσμευση και την ευθύνη τους ως πολίτες μίας χώρας, αλλά και ως πολίτες της Ευρώπης. Αντιπαραθέτοντας την αυτοαντίληψή τους με αυτές των συνομηλίκων τους, οι νέοι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση του τι κοινό έχουν και τι τους ενώνει. Αυτό είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση ενός κοινού εδάφους πάνω στο οποίο θα προχωρήσουμε και θα οικοδομήσουμε μια Ευρώπη με ενθουσιώδεις και συνειδητοποιημένους πολίτες.

Από την Πύλη του eTwinning

item1 Περισσότεροι από 500 πλέον καινοτόμοι εκπαιδευτικοί και ειδικοί στον χώρο της Παιδαγωγικής από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου, για το ετήσιο Συνέδριο του eTwinning για το 2015. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν η «Ενεργή Πολιτότητα» και – αδράττοντας την ευκαιρία της 10ης επετείου – πώς το eTwinning έχει επηρεάσει τη ζωή πρώην μαθητών που πήραν μέρος σε κάποιο έργο eTwinning.

item1
Παρακάτω βρίσκεται ένας κατάλογος των 1634 σχολείων που βραβεύθηκαν με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Εκτός από το όνομα του σχολείου (και το όνομα του εκπαιδευτικού) υπάρχουν πληροφορίες για το έργο με το οποίο απέκτησαν την Ετικέτα Ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου