Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning

 Αγαπητές/οι συνάδελφοι,
Σας προωθούμε μήνυμα  σχετικά με την πραγματοποίηση του 3ου  Πανελλήνιου Συνέδριου eTwinning για την «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας, της Επικοινωνίας και της ανοικτότητας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα»,προς ενημέρωσή σας.  
Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25/11 στις 16:00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27/11 το μεσημέρι στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο Astir Patras, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι με ελεύθερη είσοδο.
 Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στη σελίδαhttp://www.etwinning.gr/2016-06-27-10-11-37.

     Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις  συναδέλφους :
 Μανοπούλου Σοφία,  Τσαπάρα  Μαρία, Παπαδόγκωνα  Κωνσταντίνα,  Βάσσου Ευγενία,   Μπούτση Μαρία, και Κανέλλη Αικατερίνη, οι οποίες θα  πάρουν μέρος  στο συνέδριο για να  παρουσιάσουν τα προγράμματα eTwinning τα  οποία  υλοποίησαν   την προηγούμενη σχολική χρονιά σε νηπιαγωγεία  της 4ης Περιφέρειας  Προσχολικής Αγωγής. 
Τα σχολεία  τους   βραβεύτηκαν  με την  Ευρωπαϊκή Ετικέτα  Ποιότητας για την τελειότητα των εργασιών τους.
 Αυτό σημαίνει ότι η εργασία  τους, η εργασία των μαθητών τους και των σχολείων τους έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.


 Επίσης  θέλω να συγχαρώ   και  τις συναδέλφους  Υφαντή Μοσχάνθη και  Τσούση Ελένη- Ξένη   για τη βράβευσή τους σε προγράμματα eTwinning  .

   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


         Η Σχολική Σύμβουλος
 της 4ης Περιφέρειας Π.Α Αττικής

                   Μαρία ΚουτήΗ Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών-ΕΕΛΛΑΚ, τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας, τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας, το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Κυκλάδων, διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning για την «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας, της Επικοινωνίας και της ανοικτότητας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα». Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25/11 στις 16:00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27/11 το μεσημέρι.


Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Νοεμβρίου 2016,  Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου και βαθμίδας εκπαίδευσης, ο οποίος επιθυμεί αφενός, να αξιοποιήσει τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου, να προωθήσει τη σχολική συνεργασία σε Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Εθνικό επίπεδο με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+
Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στη σελίδαhttp://www.etwinning.gr/2016-06-27-10-11-37.  Ήδη 550 και πλέον σύνεδροι μέχρι και σήμερα, λίγες μόνο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου, έχουν κάνει την προεγγραφή τους ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας: http://www.etwinning.gr/2016-07-21-07-20-34 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Σάββατο 26/11/2016 θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας διαλέξεις και ειδικά εργαστήρια (workshops) Ρομποτικής, Πληροφορικής και θετικών επιστημών. Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι με ελεύθερη είσοδο.
Το συνέδριο στηρίζουν ο WRO Hellas με τη συνεργασία της Oracle Academy. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων ρομποτικής, για όσες και όσους τα παρακολουθήσουν, θα κληρωθούν 1 πακέτο LEGO Education MINDSTORMS EV3 (αξίας 360€)  καθώς και 1 ένα πλήρες πακέτο WeDo 2.0 (αξίας 160€).
Στο εργαστήριο για την ψηφιακή ασφάλεια θα προσφερθούν USB sticks 8 GB, προσφορά του SaferInternet4Kids, σε όσες και όσους το ολοκληρώσουν επιτυχώς. Η εγγραφή για τα εργαστήρια (workshops) και τις ειδικές διαλέξεις του Σαββάτου 26/11/2016 γίνονται στη σελίδα http://www.etwinning.gr/2016-06-27-10-11-39 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η πρώτη και η τρίτη μέρα θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω της υπηρεσίας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου http://vod-new.sch.gr/live
Σας περιμένουμε στην Πάτρα!


Με εκτίμηση,

Χρύσα Καπράλου

για το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου